Zes tekeningen van verschillende vrouwelijke gezichtsvormen

Gezichtsvormen en kapsels

Ben je op zoek naar jouw perfecte kapsel? Dagelijks zien we vele afbeeldingen voorbijkomen van verschillende haarstijlen en kapsels. Een kapsel dat bij de een prima staat, kan door de gezichtsvorm bij een ander juist totaal niet staan.

Het vinden van dat perfecte kapsel hoeft op zich niet heel moeilijk te zijn. Bij kapsalon Look Ahead in Amsterdam Zuid, kijken we samen met jou altijd naar de vorm van je gezicht en het type haar om vervolgens het kapsel te kiezen dat echt bij je past.

De verschillende gezichtsvormen

In het kort kunnen we een zestal basisvormen onderscheiden. Zo kun je een rond, langwerpig, ovaal, driehoekig, vierkant of hartvormig gezicht hebben. Ook is het goed mogelijk dat jouw gezicht kenmerken heeft van meerdere gezichtsvormen.

Wanneer je niet direct jouw gezichtsvorm kunt bepalen, dan kun je dit trucje gebruiken. Ga recht voor een spiegel zitten en zorg dat het haar goed naar achteren is gekamd. Hierdoor zijn de contouren van jouw gezicht goed zichtbaar. Met behulp van bijvoorbeeld een lippenstift kun je nu op de spiegel de contouren tekenen.

Kapsels per gezichtsvorm

Als je eenmaal weet welke gezichtsvorm je hebt, dan kun je gaan kijken naar de kapsels die hierbij passen. We hebben per gezichtstype de kapsels voor je op een rijtje gezet.

De ronde gezichtsvorm

Een rond gezicht leent zich bij uitstek voor een halflang tot langer kapsel (in elk geval tot onder de kin). Heb je erg steil haar, laat het dan in laagjes knippen. Wat meer volume bovenop maakt dat het gezicht wat minder rond lijkt. Probeer hele korte kapsels of rond geknipte kapsels te vermijden.
De ovale gezichtsvorm
Dit wordt vaak beschouwd als de ideale gezichtsvorm en de meeste korte, halflange en lange kapsels en haarstijlen passen hier ook bij. Ook een opgestoken kapsel doet het prima bij deze gezichtsvorm. Vermijd wel korte laagjes op de bovenkant en een kapsel waarbij het haar te veel over je gezicht valt; hierdoor kan je gezicht te lang gaan lijken.

De vierkante gezichtsvorm

Een kort tot halflang kapsel dat in laagjes of asymmetrisch is geknipt zal het beste staan bij deze gezichtsvorm. Draag je haar tot net boven of net onder de kaaklijn. Een langer kapsel zal juist de jukbeenderen benadrukken en vermijd een recht geknipte pony. Hierdoor zal het gezicht juist vierkanter lijken.

De langwerpige gezichtsvorm

Korte of halflange kapsels in laagjes of bol geknipt zijn geschikt voor het langwerpige gezicht. Kapsels met lang haar laten het gezicht langer lijken. Wil je toch een wat langer kapsel doe het dan aan één kant achter je oor of creëer wat slag of zachte krullen. Probeer hele korte kapsels of kapsels met veel volume bovenop te vermijden.

De driehoekige gezichtsvorm

Bij dit gezichtstype passen ook heel veel haarstijlen en kapsels. Wil je de kin wat voller laten lijken, kies dan voor een kapsel tot net op de kaaklijn. Ook de asymmetrische Bob is een aanrader; zo zijn kin en voorhoofd meer in verhouding. Het volume kun je hier het beste bovenop hebben. Probeer korte pony’s en te veel laagjes in het haar te vermijden.

De hartvormige gezichtsvorm

Een kapsel met volume dat onder de kaaklijn valt staat gegarandeerd het beste bij deze gezichtsvorm. Wil je toch een wat korter model kies er dan voor om de lagen bovenop wat langer te houden. Probeer kapsels te vermijden die de bovenkant van het gezicht benadrukken.

Vind je het na het lezen van dit artikel nog steeds lastig om een kapsel te kiezen? Bij kapsalon Look Ahead in Amsterdam Zuid staan onze haarstylisten altijd voor je klaar. Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Graag tot ziens bij Look Ahead.

Leave a Comment