Tips voor haarverzorging

Kapper Amsterdam, Look Ahead, Haartips

Tips voor haarverzorging van Look Ahead, kapper Amsterdam

De kappers van Look Ahead geven dagelijks haaradvies aan de klanten over haarverzorging. Of het nu gaat om korte kapsels of lange kapsels, droog haar of statisch haar, haar verven of haar kleuren, je kunt met alle vragen bij ons terecht in onze kapsalon Amsterdam. Wekelijks plaatsen we onze haartips op onze Facebook pagina zodat je altijd goed geïnformeerd bent. Graag tot ziens bij Look Ahead, kapper Amsterdam.

Haarverzorging

 

 • Masseren en niet krabben! Een groot deel van de mannen blijkt de hoofdhuid te krabben tijdens het wassen van de haren. Krabben verzwakt de haarzakjes en kan zorgen voor irritatie. Masseer dus de hoofdhuid tijdens het wassen waardoor de bloedsomloop en de haargroei gestimuleerd wordt.
 • Geniet van je bezoek aan de kapper. Een bezoekje aan de kapper is natuurlijk vooral bedoeld voor het verzorgen van jouw haar. Maar probeer er ook vooral van te genieten. De een vindt het gezellig om een praatje te maken met de kapper. En de ander kan heerlijk ontspannen bij het haren wassen, de hoofdhuidmassage en het in de watten gelegd worden. Bij Look Ahead vinden we het niet alleen belangrijk dat je met een goede coupe de deur uitgaat, maar ook met een ontspannen en goed gevoel.
 • De neus als basis voor het kiezen van een scheiding? Sommige kappers zijn van mening dat niemand een symmetrisch gezicht heeft. De neus helt dus altijd of een beetje meer naar links of een beetje meer naar rechts. De neustheorie zegt dat je bij een naar rechts hellende neus het best een zijscheiding aan de rechterkant kunt nemen en het haar naar links kamt. Neigt je neus naar links, dan kies je voor een zijscheiding aan de linkerkant en kam je het haar naar rechts. Zo is jouw gezicht meer in balans.
 • Draag je je haar vaak in een knot of een staart? Maak dan gebruik van een elastiekje dat volledig uit stof bestaat. Bij een elastiek met een ijzeren verbindingsstukje loop je het risico dat je haren meetrekt bij het loshalen.
 • Heb je moeite om de wax uit je haar te krijgen? Breng dan wat shampoo aan op droog haar en was het uit. Herhaal dit nog een keer en je zult zien dat jouw haar weer wax vrij is.
 • Gespleten haarpunten en nu? Zo nu en dan krijgen we de vraag of gespleten haarpunten uit zichzelf kunnen herstellen. De enige oplossing is dan om ze af te knippen. Je kunt proberen gespleten haarpunten zoveel mogelijk te voorkomen door de kwaliteit van jouw haar te verbeteren. Meestal is dit een combinatie van de juiste voeding, een goede verzorging van de hoofdhuid en de juiste haarproducten. Ook kan het gebruik van de föhn of de stylingtang gespleten haarpunten veroorzaken.
 • Niet wrijven, maar deppen! Wild met de handdoek over je haar wrijven om het te drogen? Je haar droogt dan wel sneller, maar haarbreuk en gespleten punten liggen op de loer. Deppen is dan ook het advies.
 • Het regelmatig masseren van je hoofdhuid is een eenvoudige, maar goede tip voor de verzorging van jouw haar. Het stimuleert de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstof en meer voedingsstoffen naar de haarzakjes gaan. Dit stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen.
 • Wat kun je doen tegen inhammen? Zolang de inhammen niet te groot zijn, dan kun je ze nog verbergen door een wat langere coupe. Worden de inhammen te groot, dan kun je echt het beste kiezen voor een ander en wat korter kapsel. Er zijn vele kapsels mogelijk die een mooi en natuurlijk resultaat opleveren. We geven je graag advies.
 • Last van haaruitval? Gemiddeld verlies je zo’n 60 haren per dag. Haaruitval kan vele oorzaken hebben, maar de meest voorkomende zijn wel stress en vitaminetekort. Borstel je haar dan ook niet te hard door en gebruik bij voorkeur een conditioner zodat je haar goed kambaar is. Heb je tijdelijk meer last van haaruitval? Dan kun je een product uit onze Nook Energizing lijn gebruiken. Deze producten voeden en vitaliseren de hoofdhuid en haarwortels. 
 • Draag je jouw haar vaak los? Het beschadigt dan ook wat sneller. Zo schuurt het bijvoorbeeld langs je kleding waardoor het kan beschadigen en minder kan gaan glanzen. Draag het dus ook eens vast in een staart of leuke vlecht om het haar zo wat meer bescherming te bieden.
 • Waarom verlies je meer haar in het najaar? Uit onderzoek is gebleken dat we wat meer haar verliezen als de dagen korter worden. We hebben ze dan minder nodig om onze hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Ook de ultraviolette  straling kan van invloed zijn op haarverlies waardoor ons haar na de zomer uitvalt.
 • Last van dunner wordend haar? Vervang dan de zwaardere haarstyling producten als gel en wax door een crème, mousse of haarspray. Voor een nog vollere look kun je deze producten combineren met een kort kapsel omdat kortere haren steviger en sterker lijken. 
 • Wil je wat meer volume in je haar? Je kunt hiervoor handige haarpoeders gebruiken. Tegenwoordig zijn deze poeders zo ontwikkeld dat je er geen vieze handen meer van krijgt en ook wordt je haar er niet vet van. Sterker nog, jouw haar zal minder vet lijken en de poeder schoont het haar als het ware op.
 • Hoe verzorg je vlechten? Vlecht nooit te strak in omdat het haar anders gaat breken. Gebruik bij de verzorging bij voorkeur geen vettige producten, maar vooral een moisturizer. Door het extra vocht blijven je vlechten soepel en in topconditie.
 • Goed je baard onderhouden? Gebruik dan een baardkam. Bij een gewone kam staan de tanden te dicht op elkaar. Het beste is om je baard te kammen nadat je een vochtige crème of baardolie hebt aangebracht. Hierdoor breken de baardharen minder snel en kun je jouw baard makkelijker in model brengen. Neem de tijd voor het kammen en werk van boven naar beneden. Kapper Look Ahead werkt met de producten van Dearbeard.
 • Heb je last van klitten in je haar? Kam die dan niet uit met de borstel, maar gebruik hiervoor je vingers. Als je dit doet wanneer je haar nat is, dan gaat het nog makkelijker. Voor mensen met krullen is een bijkomend voordeel dat de natuurlijke vorm van de krul behouden blijft.
 • In de lente verlies je wat meer haar dan normaal. Je kunt de haargroei in deze periode stimuleren door extra aandacht te geven aan je voeding. Door wat meer linzen, volkorenbrood en amandelen te nemen krijg je meer zink en magnesium binnen en verhoog je het keratine gehalte. Het eten van spinazie vergoot de ijzerinname waardoor de haarwortels meer zuurstof krijgen. Eiwitten uit vis, ei en vlees hebben een versterkend effect op je haar.
 • Begin na het wassen van je haar niet meteen met föhnen. Laat het eerst een minuut of 10 drogen en ga in de tussentijd wat anders doen. Stop pas met föhnen wanneer je haar echt helemaal droog is. Wil je snel nog wat slag creëren? Draai het haar dat nu nog warm is voorzichtig in een losse knot en zet het gedurende een minuut of 10 vast met een schuifspeldje.
 • Je haar drogen met een t-shirt? Vergeet de handoek maar, want door een t-shirt te gebruiken heb je minder last van pluis. Ook beschadigt een t-shirt je haar minder dan een handdoek omdat het veel gladder is. Als je het t-shirt om je hoofd bindt, dan zuigt het al het water op en is je haar snel weer droog.
 • Door een vieze borstel of kam zul je je haar vaker willen wassen. Om je borstel of kam goed schoon te houden, kun je ze het beste regelmatig reinigen. Leg je kam of borstel in warm water en voeg hier een paar theelepels baking soda aan toe. Na een klein half uur weken spoel je ze goed uit; een schone kam of borstel is het eindresultaat.
 • Te hard borstelen? Niet doen! Door je haar te hard te borstelen kunnen je haarpunten gaan splijten en kan je hoofdhuid gevoelig worden. Borstel je haar dan ook niet te hard, maar ook niet te lang. Is je haar nat? Wacht dan met borstelen totdat het haar zo goed als droog is.
 • Lig je veel in het zwembad deze dagen? Bescherm je haar dan tegen het chloor door het vooraf nat te maken en er een beetje conditioner in te doen. Spoel na het zwemmen je haar goed uit. Een badmuts dragen tijdens het zwemmen kan natuurlijk ook. Iets minder elegant, maar wel effectief.
 • Heb je een kort kapsel en last van weinig volume? Kam je haar dan in de tegengestelde richting waarin je het normaal draagt en het volume is weer terug! Het gebruik van een droogshampoo kan ook wonderen verrichten.
 • Haarverzorging in het najaar, hoe doe je dat? In het najaar en zeker in de winterperiode droogt het haar sneller uit, wordt het statisch, gaat het pluizen en breekt het sneller af. Maar hoe kom je in deze periode van het jaar dan aan mooi, glanzend en gezond haar?

haarverzorging

Heb je vragen over de verzorging van jouw haar? De haarstylisten van Look Ahead, kapper Amsterdam staan voor je klaar! Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze kapsalon Amsterdam. Graag tot ziens bij Look Ahead, kapper de Pijp.