Tips voor haarverzorging

Kapper Amsterdam, Look Ahead, Haartips

Tips voor haarverzorging van Look Ahead, kapper Amsterdam

De kappers van Look Ahead geven dagelijks haaradvies aan de klanten over haarverzorging. Of het nu gaat om korte kapsels of lange kapsels, droog haar of statisch haar, haar verven of haar kleuren, je kunt met alle vragen bij ons terecht in onze kapsalon Amsterdam. Wekelijks plaatsen we onze haartips op onze Facebook pagina zodat je altijd goed geïnformeerd bent. Graag tot ziens bij Look Ahead, kapper Amsterdam.

Haarverzorging

 

 • Masseren en niet krabben! Een groot deel van de mannen blijkt de hoofdhuid te krabben tijdens het wassen van de haren. Krabben verzwakt de haarzakjes en kan zorgen voor irritatie. Masseer dus de hoofdhuid tijdens het wassen waardoor de bloedsomloop en de haargroei gestimuleerd wordt.
 • Geniet van je bezoek aan de kapper. Een bezoekje aan de kapper is natuurlijk vooral bedoeld voor het verzorgen van jouw haar. Maar probeer er ook vooral van te genieten. De een vindt het gezellig om een praatje te maken met de kapper. En de ander kan heerlijk ontspannen bij het haren wassen, de hoofdhuidmassage en het in de watten gelegd worden. Bij Look Ahead vinden we het niet alleen belangrijk dat je met een goede coupe de deur uitgaat, maar ook met een ontspannen en goed gevoel.
 • De neus als basis voor het kiezen van een scheiding? Sommige kappers zijn van mening dat niemand een symmetrisch gezicht heeft. De neus helt dus altijd of een beetje meer naar links of een beetje meer naar rechts. De neustheorie zegt dat je bij een naar rechts hellende neus het best een zijscheiding aan de rechterkant kunt nemen en het haar naar links kamt. Neigt je neus naar links, dan kies je voor een zijscheiding aan de linkerkant en kam je het haar naar rechts. Zo is jouw gezicht meer in balans.
 • Draag je je haar vaak in een knot of een staart? Maak dan gebruik van een elastiekje dat volledig uit stof bestaat. Bij een elastiek met een ijzeren verbindingsstukje loop je het risico dat je haren meetrekt bij het loshalen.
 • Heb je moeite om de wax uit je haar te krijgen? Breng dan wat shampoo aan op droog haar en was het uit. Herhaal dit nog een keer en je zult zien dat jouw haar weer wax vrij is.
 • Gespleten haarpunten en nu? Zo nu en dan krijgen we de vraag of gespleten haarpunten uit zichzelf kunnen herstellen. De enige oplossing is dan om ze af te knippen. Je kunt proberen gespleten haarpunten zoveel mogelijk te voorkomen door de kwaliteit van jouw haar te verbeteren. Meestal is dit een combinatie van de juiste voeding, een goede verzorging van de hoofdhuid en de juiste haarproducten. Ook kan het gebruik van de föhn of de stylingtang gespleten haarpunten veroorzaken.
 • Niet wrijven, maar deppen! Wild met de handdoek over je haar wrijven om het te drogen? Je haar droogt dan wel sneller, maar haarbreuk en gespleten punten liggen op de loer. Deppen is dan ook het advies.
 • Het regelmatig masseren van je hoofdhuid is een eenvoudige, maar goede tip voor de verzorging van jouw haar. Het stimuleert de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstof en meer voedingsstoffen naar de haarzakjes gaan. Dit stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen.
 • Wat kun je doen tegen inhammen? Zolang de inhammen niet te groot zijn, dan kun je ze nog verbergen door een wat langere coupe. Worden de inhammen te groot, dan kun je echt het beste kiezen voor een ander en wat korter kapsel. Er zijn vele kapsels mogelijk die een mooi en natuurlijk resultaat opleveren. We geven je graag advies.
 • Last van haaruitval? Gemiddeld verlies je zo’n 60 haren per dag. Haaruitval kan vele oorzaken hebben, maar de meest voorkomende zijn wel stress en vitaminetekort. Borstel je haar dan ook niet te hard door en gebruik bij voorkeur een conditioner zodat je haar goed kambaar is. Heb je tijdelijk meer last van haaruitval? Dan kun je een product uit onze Nook Energizing lijn gebruiken. Deze producten voeden en vitaliseren de hoofdhuid en haarwortels. 
 • Draag je jouw haar vaak los? Het beschadigt dan ook wat sneller. Zo schuurt het bijvoorbeeld langs je kleding waardoor het kan beschadigen en minder kan gaan glanzen. Draag het dus ook eens vast in een staart of leuke vlecht om het haar zo wat meer bescherming te bieden.
 • Waarom verlies je meer haar in het najaar? Uit onderzoek is gebleken dat we wat meer haar verliezen als de dagen korter worden. We hebben ze dan minder nodig om onze hoofdhuid te beschermen tegen de zon. Ook de ultraviolette  straling kan van invloed zijn op haarverlies waardoor ons haar na de zomer uitvalt.
 • Last van dunner wordend haar? Vervang dan de zwaardere haarstyling producten als gel en wax door een crème, mousse of haarspray. Voor een nog vollere look kun je deze producten combineren met een kort kapsel omdat kortere haren steviger en sterker lijken. 
 • Wil je wat meer volume in je haar? Je kunt hiervoor handige haarpoeders gebruiken. Tegenwoordig zijn deze poeders zo ontwikkeld dat je er geen vieze handen meer van krijgt en ook wordt je haar er niet vet van. Sterker nog, jouw haar zal minder vet lijken en de poeder schoont het haar als het ware op.
 • Hoe verzorg je vlechten? Vlecht nooit te strak in omdat het haar anders gaat breken. Gebruik bij de verzorging bij voorkeur geen vettige producten, maar vooral een moisturizer. Door het extra vocht blijven je vlechten soepel en in topconditie.
 • Goed je baard onderhouden? Gebruik dan een baardkam. Bij een gewone kam staan de tanden te dicht op elkaar. Het beste is om je baard te kammen nadat je een vochtige crème of baardolie hebt aangebracht. Hierdoor breken de baardharen minder snel en kun je jouw baard makkelijker in model brengen. Neem de tijd voor het kammen en werk van boven naar beneden. Kapper Look Ahead werkt met de producten van Dearbeard.
 • Heb je last van klitten in je haar? Kam die dan niet uit met de borstel, maar gebruik hiervoor je vingers. Als je dit doet wanneer je haar nat is, dan gaat het nog makkelijker. Voor mensen met krullen is een bijkomend voordeel dat de natuurlijke vorm van de krul behouden blijft.
 • In de lente verlies je wat meer haar dan normaal. Je kunt de haargroei in deze periode stimuleren door extra aandacht te geven aan je voeding. Door wat meer linzen, volkorenbrood en amandelen te nemen krijg je meer zink en magnesium binnen en verhoog je het keratine gehalte. Het eten van spinazie vergoot de ijzerinname waardoor de haarwortels meer zuurstof krijgen. Eiwitten uit vis, ei en vlees hebben een versterkend effect op je haar.
 • Begin na het wassen van je haar niet meteen met föhnen. Laat het eerst een minuut of 10 drogen en ga in de tussentijd wat anders doen. Stop pas met föhnen wanneer je haar echt helemaal droog is. Wil je snel nog wat slag creëren? Draai het haar dat nu nog warm is voorzichtig in een losse knot en zet het gedurende een minuut of 10 vast met een schuifspeldje.
 • Je haar drogen met een t-shirt? Vergeet de handoek maar, want door een t-shirt te gebruiken heb je minder last van pluis. Ook beschadigt een t-shirt je haar minder dan een handdoek omdat het veel gladder is. Als je het t-shirt om je hoofd bindt, dan zuigt het al het water op en is je haar snel weer droog.
 • Door een vieze borstel of kam zul je je haar vaker willen wassen. Om je borstel of kam goed schoon te houden, kun je ze het beste regelmatig reinigen. Leg je kam of borstel in warm water en voeg hier een paar theelepels baking soda aan toe. Na een klein half uur weken spoel je ze goed uit; een schone kam of borstel is het eindresultaat.
 • Te hard borstelen? Niet doen! Door je haar te hard te borstelen kunnen je haarpunten gaan splijten en kan je hoofdhuid gevoelig worden. Borstel je haar dan ook niet te hard, maar ook niet te lang. Is je haar nat? Wacht dan met borstelen totdat het haar zo goed als droog is.
 • Lig je veel in het zwembad deze dagen? Bescherm je haar dan tegen het chloor door het vooraf nat te maken en er een beetje conditioner in te doen. Spoel na het zwemmen je haar goed uit. Een badmuts dragen tijdens het zwemmen kan natuurlijk ook. Iets minder elegant, maar wel effectief.
 • Heb je een kort kapsel en last van weinig volume? Kam je haar dan in de tegengestelde richting waarin je het normaal draagt en het volume is weer terug! Het gebruik van een droogshampoo kan ook wonderen verrichten.
 • Haarspray voor de finishing touch. Langer genieten van je zorgvuldig gecreëerde kapsel? Breng je haar eerst in model met een goede crème, klei of wax. Breng nu wat haarspray aan op je handen en verdeel dit over je haar voor een optimale fixatie. Je kapsel blijft nu langer in model.
 • Meer natuurlijk volume in je kapsel? Dan kun je gebruik maken van deze tip. Breng wat haarmousse aan in droog haar. Mousse wordt in droog haar niet hard, maar geeft je kapsel een vollere en natuurlijke look. Föhn de mousse droog in je haar en borstel het terwijl je het haar draait. Style je kapsel af met een product naar keuze.
 • Heb je last van dunner wordend haar? Laat je overige haar dan niet groeien om de kale plekken te bedekken, maar laat een baardje staan! Een mooi baardje of een kaaklijn met voldoende stoppels leidt de aandacht van je hoofdhaar af waardoor dunner wordende plekken minder opvallen.
 • Sporten voor gezonder haar. Goede en gezonde voeding is van grote invloed op je haar. Maar ook sporten zorgt ervoor dat jouw lichaam in een goede conditie is. Hierdoor wordt ook de conditie en gezondheid van je haar beïnvloed. Zorg dan ook voor een voldoende hoeveelheid dagelijkse beweging.
 • In deze zonovergoten periode is het verstandig om niet alleen je huid te beschermen, maar ook je haar. Zo zijn er verschillende haarproducten als shampoos, oliën, conditioners en sprays met UV-filter beschikbaar die zowel de kleur als de structuur van het haar extra tegen de zon beschermen.
 • Wil je ook die zon- & zeevakantie look in je haar creëren? Maak dan gebruik van een zoutspray. Als je slag in je haar hebt, maak het dan vochtig en breng de zoutspray aan. Heb je steil haar, maak dan eerst je haar nat of was het. Maak vlechten, verwijder deze weer en breng de zoutspray aan. Veel plezier met je wavy beach lokken!
 • Borstel je haar uit voordat je het gaat wassen. Door je haar eerst te borstelen voordat je de shampoo inbrengt, zorg je dat eventuele resten van haarproducten nog beter worden verwijderd. Daarnaast leidt het borstelen tot een betere doorbloeding van de hoofdhuid. Hierdoor ontstaat er weer gezonder en glanzender haar.
 • Wil je voller en dikker haar zonder volume producten te gebruiken? Probeer dan eens ‘omgekeerd föhnen’. Laat de zwaartekracht het werk doen en ga voorover hangen en föhn je haar droog. Breng wat haarspray aan om je kapsel wat meer stevigheid te geven. Een coupe met meer volume is het resultaat.
 • Meer volume in je haar? Hoe meer mousse, haarspray of droogshampoo je in je haar aanbrengt, hoe zwaarder je haar wordt. Je haar zal nu naar beneden zakken in plaats van dat je meer volume in het haar krijgt. Gebruik dan ook wat minder haarproducten per keer en zorg dat je een goede shampoo en conditioner als basis gebruikt.
 • Haarverzorging voor mannen. De meeste mannen blijken de shampoo gelijk na het aanbrengen weer uit te spoelen. Hierdoor blijft een flink deel van het vuil achter in het haar. Laat de shampoo dan ook eventjes intrekken of was je haar twee keer achter elkaar voor een goed resultaat. Vergeet ook niet om de hoofdhuid goed te masseren.
 • Haarwax of paste onverhoopt op? Is het haarproduct dat je normaal aanbrengt tot je grote schrik op? En wil je toch wat meer hold en textuur? Spuit dan een beetje haarlak op je handpalmen en warm ze op door te wrijven. Nog even aanbrengen in je haar en je hebt meer textuur en extra hold gecreëerd.
 • Rol het volume in je haar! Rollers geven je haar het effect van volheid en veerkracht. Föhn als eerste je haar halfdroog en breng grote rollers in. Nadat je haar volledig droog is, kun je de rollers er uit halen. Werk je haar los met je vingers en spuit wat haarlak op!
 • Trotse bezitter van dik haar? Des te dikker het haar, des te meer volume. Maar dik haar werkt meestal niet echt mee met de wensen van de eigenaar. Een kort tot middellang kapsel is dan vaak ook de beste oplossing en laat zich het beste stylen.
 • Haren wassen doe je zo. Maak je haar goed nat en breng de shampoo met de vingertoppen in draaiende bewegingen aan op het haar en hoofdhuid. Door de hoofdhuid goed te masseren, stimuleer je de circulatie en verwijder je eventuele dode huidcellen. Spoel de shampoo vervolgens goed uit en doe dit bij voorkeur met lauw tot koud water. Hoe kouder het water, des te meer glans in het haar. Was je haar nogmaals en dep het haar droog. Door het droog te deppen voorkom je haarbreuk en gespleten haarpunten.
 • Haarverzorging in het najaar, hoe doe je dat? In het najaar en zeker in de winterperiode droogt het haar sneller uit, wordt het statisch, gaat het pluizen en breekt het sneller af. Maar hoe kom je in deze periode van het jaar dan aan mooi, glanzend en gezond haar?

haarverzorging


Lees Blogartikel


Terug naar Haartips

Heb je vragen over de verzorging van jouw haar? De haarstylisten van Look Ahead, kapper Amsterdam staan voor je klaar! Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze kapsalon Amsterdam. Graag tot ziens bij Look Ahead, kapper de Pijp.