Vrouw met lang bruin-rood haar ligt in herfstbladeren

Haarverzorging in het najaar, hoe doe je dat?

In het najaar en zeker in de winterperiode droogt het haar sneller uit, wordt het statisch, gaat het pluizen en breekt het sneller af. Maar hoe kom je in deze periode van het jaar dan aan mooi, glanzend en gezond haar? Lees hier een aantal haarverzorgingstips die het team van kapsalon Look Ahead aan haar klanten geeft.

Jouw haar in het najaar

Het najaar is een prima moment om eens te kijken naar de conditie van je haar. Na de zon, de Uv-straling, chloor en de hitte van de zomer kan het goed zijn dat het haar een oppepper nodig heeft. Om het haar te laten herstellen en voor te bereiden op lagere temperaturen kun je gebruik maken van milde shampoos en conditioners die Arganolie bevatten. Arganolie trekt bijzonder goed in het haar waardoor het optimaal gevoed wordt. Ook bevat deze olie vitamine A en E die celproductie en haarherstel bevorderen.

Vier productverpakkingen van NookBij Look Ahead werken we met de Magic Arganoil haarverzorging van Nook. 

 

 

 

 

 

In de herfst zorgen het weer en de wind ervoor dat het haar sneller gaat splijten, breken en pluizen. Wanneer het kouder wordt en de verwarming gaat weer aan, dan droogt het haar vaak behoorlijk uit. Door de combinatie van de droge lucht en de wrijving van synthetische of wollen kleding die we over ons hoofd trekken, ontstaat statisch haar.

Wat kun je doen tegen statisch haar?

Om statisch haar te bestrijden, kun je in deze periode het beste gebruik maken van vocht inbrengende en antistatische shampoos.
Het wrijvingseffect van kleding en haar kun je enigszins tegengaan door te werken met lak of wax. Je kunt bijvoorbeeld een beetje haarlak op je borstel spuiten voordat je het haar gaat borstelen. Of je brengt een klein beetje haarwax aan op je handen en breng dit voorzichtig aan in de lengte van het haar. Het gebruik van een plastic kam of borstel is af te raden, statisch haar wordt hierdoor juist gestimuleerd. Haarborstels met nylon of varkenshaar of een metalen kam hebben een antistatische werking.

Wat kun je doen tegen droog haar?

Als het kouder begint te worden, dan merk je dat vooral aan de haarpunten die droog worden. Dit door de combinatie van het gebrek aan vocht en de verwarming die weer aan gaat. Naast het feit dat je moet zorgen voor een goede hydratatie, kun je nu het beste ook werken met een zachte of milde shampoo. Dit type shampoo zorgt ervoor dat er niet teveel vocht aan je haar wordt onttrokken.

Ook kun je het haar in dit jaargetijde is trakteren op een voedend haarmasker. Een haarmasker brengt een beschermende laag of coating aan op het haar. Hierdoor worden de haren mooi glad, gaan ze glanzen en zijn ze extra beschermt tegen slijtage. Zoals altijd geldt ook dat je jouw haar niet te vaak en niet te warm wast.

Bij Look Ahead werken we met de haarmaskers van Nook. Deze maskers zijn geschikt voor normaal tot zwaar haar en bestrijden uitdroging van hoofdhuid en haar. Daarnaast heeft het een herstellende werking, blijft het haar makkelijk kambaar en wordt de glans hersteld.

 

 

 

 

 

 

 

Bij kapsalon Look Ahead in de Pijp staan onze haarstylisten altijd voor je klaar. Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Graag tot ziens bij Look Ahead.

Leave a Comment