Tips voor haar krullen, haar knippen

Kapper Amsterdam, Look Ahead, Haartips

Tips voor haar krullen, haar knippen van Look Ahead, kapper Amsterdam

De kappers van Look Ahead geven dagelijks haaradvies aan de klanten over haarverzorging. Of het nu gaat om korte kapsels of lange kapsels, droog haar of statisch haar, haar verven of haar kleuren, haar krullen of haar knippen, je kunt met alle vragen bij ons terecht in onze kapsalon Amsterdam. Wekelijks plaatsen we onze haartips op onze Facebook pagina zodat je altijd goed geïnformeerd bent. Graag tot ziens bij Look Ahead, kapper Amsterdam.

Haar krullen, haar knippen

 

 • Krullen zetten? Spray eerst een beetje haarlak in je haar voordat je krullers gaat gebruiken. De krullen blijven nu beter en langer zitten. Wil je nog meer krullen? Maak je haar dan eerst wat vochtig, en draai er dan plukjes van met je handen. Zet je diffuser op de föhn en behandel je haar. Een mooie bos met krullen is het resultaat!
 • Gebruik je een krultang? Zorg dan dat je haar droog is en gebruik bij voorkeur een protection spray. Nadat je de tang op de juiste temperatuur hebt voorverwarmd, kun je de volgende richtlijnen aanhouden. Heb je dun haar, dan is een lagere temperatuur (circa 180 graden Celsius) aan te raden. Heb je dikker haar, dan zul je de temperatuur warmer in moeten stellen (circa 220 graden Celsius).
 • Haar snijden of knippen? Met de schaar wordt het haar afgeknipt of ingeknipt, hierdoor valt het haar wat zwaarder. Wordt het haar gesneden met een mes, dan wordt het haar dunner richting de haarpunten. Dit zorgt voor een nog vloeiender verloop van je coupe. 
 • De zomer is ideaal om dode punten eens goed aan te pakken. Laat je haar wat korter knippen dan gewoonlijk om de gespleten haarpunten te verwijderen. Je haar groeit in de zomer sneller aan en een wat kortere coupe is in deze periode wel zo lekker.
 • Als jouw kindje ongeveer 1 jaar oud is, dan is het tijd voor het eerste kappersbezoek. Het haar is dan steviger met meer kleur en volume. Vaak wordt het de eerste keer alleen een beetje ingekort in de nek en wordt een te lange pony wat bijgeknipt. Je kunt je kind alvast laten wennen door hem of haar mee te nemen wanneer je zelf geknipt wordt.
 • Wil je jouw huidige haarlengte behouden? Dan kun je het elke maand zo’n 1,5 centimeter laten afknippen. Dit is namelijk de gemiddelde groei van het haar. Wil je jouw haar langer laten groeien, laat er dan elke 3 maanden 1 tot 1,5 centimeter af knippen.
 • Wil je ook die zon- & zeevakantie look in je haar creëren? Maak dan gebruik van een zoutspray. Als je slag in je haar hebt, maak het dan vochtig en breng de zoutspray aan. Heb je steil haar, maak dan eerst je haar nat of was het. Maak vlechten, verwijder deze weer en breng de zoutspray aan. Veel plezier met je wavy beach lokken!
 • Rol het volume in je haar! Rollers geven je haar het effect van volheid en veerkracht. Föhn als eerste je haar halfdroog en breng grote rollers in. Nadat je haar volledig droog is, kun je de rollers er uit halen. Werk je haar los met je vingers en spuit wat haarlak op!
 • Krullen maken zonder krultang? Mooie krullen kun je ook met de stijltang maken. Begin met volledig droog haar en gebruik een heat protection spray. Dun en fijn haar heeft een lagere temperatuur nodig dan dik haar. Verdeel je haar in secties waarbij je vanaf je hoofd naar buiten toe werkt. Wissel hierbij af tussen draaien en krullen met de stijltang. Rond je creatie af door wat haarlak aan te brengen.
 • Hoe kies je jouw ideale kapper? Een goede coupe maakt je zelfverzekerder en geeft je een fijn gevoel. Zit je haar minder goed, dan kan dit een grote bron van ergernis zijn. Er zijn zelfs mensen die zoveel slechte ervaringen hebben met kapsalons, dat ze het enorm stressvol vinden om naar de kapper te gaan. Hoewel natuurlijk iedereen weer andere wensen en verwachtingen heeft bij een bezoek aan de kapper moet het eindresultaat kwalitatief goed zijn. Maar aan wie vertrouw jij het knippen van je haar nu toe? Kapsalon Look Ahead in Amsterdam Zuid zet een aantal aandachtspunten voor je op een rij zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Het Look Ahead team voor de kapsalon

Lees Blogartikel

 • Gezichtsvormen en kapsels. Ben je op zoek naar jouw perfecte kapsel? Dagelijks zien we vele afbeeldingen voorbijkomen van verschillende haarstijlen en kapsels. Een kapsel dat bij de een prima staat, kan door de gezichtsvorm bij een ander juist totaal niet staan. Het vinden van dat perfecte kapsel hoeft op zich niet heel moeilijk te zijn. Bij kapsalon Look Ahead in Amsterdam Zuid, kijken we samen met jou altijd naar de vorm van je gezicht en het type haar om vervolgens het kapsel te kiezen dat echt bij je past.

haar krullen haar knippen


Lees Blogartikel

 • Prachtige bos krullen? Wil jij ook prachtige krullen in je kapsel? Heb je een voorkeur voor een grove krul, een kleine krul, een spiraalvormige krul of slag in je haar? Mooie krullen kun je creëren met de krultang, de stijltang of haarrollers. Look Ahead, kapper Amsterdam vertelt op welke manieren je de mooiste krullen kapsels kunt maken en houden.

prachtige bos krullen, kapper Amsterdam


Lees Blogartikel


Terug naar Haartips

Heb je vragen over de verzorging van jouw haar? De haarstylisten van Look Ahead, kapper Amsterdam staan voor je klaar! Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek in onze kapsalon Amsterdam. Graag tot ziens bij Look Ahead, kapper de Pijp.