Het Look Ahead team voor de kapsalon

Hoe kies je jouw ideale kapper?

Een goede coupe maakt je zelfverzekerder en geeft je een fijn gevoel. Zit je haar minder goed, dan kan dit een grote bron van ergernis zijn. Er zijn zelfs mensen die zoveel slechte ervaringen hebben met kapsalons, dat ze het enorm stressvol vinden om naar de kapper te gaan.

Hoewel natuurlijk iedereen weer andere wensen en verwachtingen heeft bij een bezoek aan de kapper moet het eindresultaat kwalitatief goed zijn. Maar aan wie vertrouw jij je haar nu toe? Kapsalon Look Ahead in Amsterdam Zuid zet een aantal aandachtspunten voor je op een rij zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Gebruik internet

Veel kapsalons hebben vandaag de dag een website, een Facebook-pagina en een Instagram-pagina. Vaak krijg je al een goede eerste indruk door deze pagina’s te bekijken. In de meeste gevallen vind je hier ook beoordelingen van klanten en een gemiddelde score. Hoewel dit natuurlijk niet alles zegt, geeft zo’n gemiddeld ‘rapportcijfer’ wel een aardige indicatie over de klanttevredenheid. Zo krijg je een indruk over hoe goed deze kapper knipt en hoe de kapsalon in het algemeen gewaardeerd wordt.

Vraag het aan je omgeving

Vrienden, kennissen, familie of collega’s kunnen ook een goede informatiebron zijn. Vraag ze eens naar welke kapsalon zij gaan en of ze deze aanbevelen, hoe lang ze er al komen, door wie ze altijd geknipt worden, enzovoorts. In een aantal gevallen zullen ze waarschijnlijk ook afraders noemen. Het plezierige is in ieder geval dat je objectieve informatie van ze krijgt waardoor je zoektocht naar een goede kapper aanzienlijk korter wordt.

Spreek mensen aan

Zie jij mensen in jouw omgeving met een mooie en goed gestylde coupe? Trek de stoute schoenen is aan en vraag hem of haar eens bij welke kapper ze zijn geweest. Mensen zijn gek complimentjes en zullen dan ook in de meeste gevallen vertellen waar zij hun haar hebben laten doen.

Maak een afspraak voor een adviesgesprek

Het kappersteam in de kapsalon met boek met haar samples
De kapper is vandaag de dag een ‘haarconsultant’. Aan de ene kant moet hij of zij goed luisteren naar jouw wensen en verwachtingen ten aanzien van je haar. Aan de andere kant moet de kapper je goed informeren over wat wel en wat niet mogelijk is.

Bij kapsalon Look Ahead maken we gebruik van deze vrijblijvende adviesgesprekken. In dit gesprek maken we een analyse van jouw haar en hoofdhuid en bespreken we jouw wensen. Op deze manier leren we elkaar persoonlijk kennen en krijg je een goede indruk van onze kapsalon en onze haar expertise.

Praat met je kapper

Heb je de keuze voor een nieuwe kapper gemaakt, zorg dan dat je met hem of haar communiceert. Niets is zo fijn als een kapper die exact weet wat je wilt en voor jou keer op keer de juiste coupe creëert.
Goed overleg is vanaf het eerste bezoek belangrijk. Op deze manier leer je elkaar goed kennen en vooral elkaars woorden te interpreteren. In dit beginstadium is het zeker niet vreemd om de ideeën die je hebt voor jouw kapsel duidelijk te maken door foto’s mee te nemen. Schroom dan ook niet om de foto’s aan je nieuwe haarstylist te laten zien.

Geef feedback

Ben je nog niet volledig tevreden na het eerste bezoek en had je sommige dingen liever anders gezien, maak dit dan vooral kenbaar aan de kapper. Hierdoor leert de kapper jouw wensen en eisen nog beter kennen. Bedenk daarbij ook dat het meer tijd kost om een nieuwe kapper te vinden!

Leave a Comment