Het kappersteam in de kapsalon met boek met haar samples

Moet ik mijn haar verven of kleuren?

Het kleuren of verven van ons haar doen we al honderden jaren. Al ruim voor Christus verfden mensen hun haar. Hiervoor werd onder meer kamille, indigo en henna gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met uitgroei, grijze haren, een vale haarkleur of gewoon eens zin hebt in een leuke en andere haarkleur, dan kun je jouw haar laten verven of kleuren. Maar wat kun je nu het beste doen, verven of een kleurspoeling?

In onze kapsalon in de van Woustraat is dit niet alleen een veelgestelde vraag, maar ook een veelgevraagde haarbehandeling.

Wat is het verschil tussen haar verven en haar kleuren?

Bij het verven van het haar is de kleur blijvend en kies je dus voor een bepaalde kleur voor langere tijd. Het haar zal daarna uitgroeien waardoor je de kleur steeds opnieuw moet verven op de uitgroei. Haarverf gebruik je vooral als je het haar volledig wilt blonderen of highlights in je coupe wilt hebben. Er wordt dan gebruikt gemaakt van haarverf waar waterstofperoxide aan is toegevoegd.

Een kleurspoeling is van tijdelijke aard en ligt meer op de buitenkant van het haar. Iedere keer dat je het haar wast verdwijnt er wat van de kleurspoeling totdat deze volledig verdwenen is. Met een kleurspoeling kun je een tijdelijke kleuring aanbrengen waarbij jouw eigen haarkleur in principe lichter moet zijn dan de kleur van de spoeling. De kleurspoeling is ook goed te gebruiken als je jouw eigen haarkleur wat intenser wilt maken.

Welke soorten haarkleuringen zijn er?

We kunnen de soorten haarkleuringen verdelen in 3 soorten; de permanente, de semi-permanente en de tijdelijke.

Permanente kleuringen

Deze kleuring moet er uitgroeien. Wordt dit type kleuring niet bijgewerkt, dan ontstaat er uitgroei. Deze permanente vorm van kleuren/verven wordt vooral gebruikt wanneer er grijze haren bedekt moeten worden of wanneer je jouw kapsel in een wat lichtere kleur wilt dragen.

Semi-permanente kleuringen

Deze kleuring blijft afhankelijk van het gebruikte product zo’n 20 wasbeurten zitten en wordt met name gebruikt voor het verbergen van grijze haren en om de haren te verven in een kleur die dicht bij de natuurlijke haarkleur ligt. Het haar kan met deze kleuring niet lichter gemaakt worden.

Tijdelijke kleuringen

Een tijdelijke haarspoeling blijft het kortste zitten (een aantal wasbeurten) en wordt vaak gebruikt om het haar wat donkerder te maken. Een voordeel is dat er minder uitgroei ontstaat, doordat de kleuring er geleidelijk uitgewassen wordt.

Haar verven versus kleuren

Door de toegevoegde waterstofperoxide is haarverf wat agressiever voor je haar dan een spoeling. Na de behandeling kan je haar wat doffer, droger of stugger worden. Het beste kun je dan ook na de haarbehandeling een haarmasker en een goede conditioner gebruiken. Verder moet je bij verven in principe maandelijks de uitgroei behandelen. Je haar groeit immers met zo’n 1 tot 1,5 centimeter per maand. Wil je echt naar een blonde haarkleur of highlights, dan zul je gebruik moeten maken van haarverf.

Een kleurspoeling bevat geen waterstofperoxide en je hoeft na deze haarbehandeling geen uitgroei aan te pakken. Ook kun je ten opzichte van verven wat vaker een ander haarkleurtje uitproberen. De gebruikte spoeling blijft ten opzichte van verven minder lang in je haar zitten.

Beide behandelingen vragen dus ook om zekere hoeveelheid onderhoud. Hoe ingrijpender en permanenter de kleuring is, hoe vaker je de naar de kapper moet voor het onderhoud.

Waar let je op bij het kiezen van een haarkleur?

Bij het kiezen van een nieuwe haarkleur kijken we bij kapsalon Look Ahead niet alleen naar de conditie van je hoofdhuid en haar.

Niet elke kleur staat mooi bij iedereen. Zo krijg je het mooiste resultaat door te kiezen voor een kleur die contrasteert met je huidskleur. Daarbij moet de nieuwe kleur ook passen bij de kleur van je ogen. Een goed gekozen haarkleur kan er voor zorgen dat de kleur van je ogen duidelijker of juist minder duidelijk geaccentueerd wordt.

Uiteraard zullen we je ook adviseren over de benodigde haarverzorging na de kleurbehandeling.

Een nieuwe haarkleur, ga naar een goede kapper

Het verven of kleuren van jouw haar is echt een behandeling voor de goed opgeleide kapper. Regelmatig komen er mensen in onze kapsalon waarbij de beoogde haarkleur niet gerealiseerd is, de kleur niet staat bij de persoon of waarbij het haar door een verkeerde behandeling behoorlijk beschadigd is.
Bij kapsalon Look Ahead in Amsterdam de Pijp staan onze haarstylisten altijd voor je klaar. Je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Graag tot ziens bij Look Ahead.

Leave a Comment